Boje i lakovi

Kompletan program nitro emajla, uljanih emajla, aqua emajla, sadolina, nitro bajcova, 3u1 farbi…
Nitro emajli:
Kompletan spektar boja na nitro bazi proizvođača Zvezda i Chemmax
Uljani emajli:
Kompletan spektar boja na uljanoj bazi proizvođača Zvezda i Chemmax
Aqua emajli:
Kompletan program Aqua emajla kao i osnovnih boja
NOVO: Mogućnost toniranja na licu mesta
Sadolini:
Širok asortiman sadolina (Clasic, Vosak, Lak) raznih proizvođača: Nevena color, Chemmax, Belinka, Zvezda, Irkom, Bekament,
NOVO: Mogućnost toniranja Aqua Sadolina po ton karti
Lakovi:
U ponudi imamo lakove za drvo, kamen, ciglu, parket, nameštaj, auto lakove.
Proizvođača: Chemmax, Zvezda, Nevena color, ER LAK, Duga
Nitro bajcevi:
Kompletan spektar boja Zvezdinih bajceva
3u1 farbe:
Kompletan spektar boja Irkom farbi

Nitro emajl
Karakteristike nitro boja su njihovo brzo sušenje, što sve skraćuje vreme potrebno za rad. Sam premaz sadrži kvalitetne antikorozivne pigmente, koji će obezbediti zaštitu u dugom vremenskom periodu.

Uljani emajl
Opis: Univerzalni emajl za zaštitu i dekoraciju predmeta od drveta i metala u enterijeru i eksterijeru. Visokog sjaja, dobre pokrivnosti, lako se nanosi i odlično razliva. Preporučuje se kao završni premaz u ovom sistemu zaštite i dekoracije.
Postoje: osnovni premaz za metal, osnovni premaz za drvo, i završni emajl za drvo i metal.

Osobine i upotreba: Za zaštitu i dekoraciju drveta, može se primeniti samostalno ili u sistemu sa nekim od osnovnih premaza (Uljana osnovna boja za drvo, Laneni firnis). Za nanošenje četkom, valjkom ili špricanjem razređuje se sa 5-10% Uljanog razređivača.

Sušenje: Nanošenje sledećeg sloja ili završnog premaza predlaže se posle 24 sata ili mokro na mokro posle 5-6 sati.

Nijanse: Izrađuje se u 14 standardnih nijansi.
Izdašnost: U zavisnosti od načina nanošenja i vrste podloge 7- 9 m²/l u jednom sloj.
Pakovanje: 0.20l, 0.75l i 5l

 

Aqua emajl
Opis i područje pripreme:
Univerzalni sjajni pokrivni premaz za drvo i metal na vodenoj osnovi. Pogodan je za dekoraciju i zaštitu drveta u spoljašnjoj i unutrašnjoj sredini, kao i za premazivanje manje opterećenih metalnih površina u enterijeru. Pogodan je za dekorativnu zaštitu prozora, vrata, žaluzina, baštenske stolarije, ograda i sl. Kvalitetna smola u sinergiji sa UV-stabilnim pigmentima, daje optimalnu zaštitu drveta od dejstva UV zraka, vlage i ostalih spoljašnjih uticaja. Proizvod nema neprijatan miris.

Priprema i nanošenje:
Pre upotrebe dobro homogenizovati masu mešanjem, i po potrebi razrediti vodom do 5% za nanos četkom ili valjkom, odnosno do 10 % ako se nanosi špricanjem. Zbog brzog sušenja preporučuje se nanos u pojasevima bez prekida, a moguće kapi brzo razmazati da ne zasuše. BK-AquaEmajl nanositi u dva, tri ili više slojeva na podlogu pripremljenu prema iznetom uputstvu. Kod nanošenja špicanjem, u jednom sloju potrebno je naneti barem 80-100 µm mokrog filma boje, a debljinu imeđu slojeva u više navrata proveravati meračem mokrog filma boje. Popravljanje boje između bojenja nije dozvoljeno. Vreme sušenja između slojeva iznosi od 4 do 6 h pri normalnim uslovima (23 oC i 50-60 % r.v.v.).
Potrošnja: 60-80 ml/m² za jednoslojni nanos.
Nijanse: mogućnost toniranja po RAL ton karti

 

Sandolini

Nitro bajc
Namenjen je za osnovno transparentno bojenje površina od masivnog drveta i furniranih ploča u enterijeru. Funkcija mu je isključivo estetska i mora se lakirati.
Osobine i upotreba: Ujednačeno isticanje strukture drveta i brzo sušenje glavne su karakteristike Nitro bajca. Nanosi se špricanjem, četkom ili izbrisavanjem pamučnim krpama. Regulisanje intenziteta nijanse i pranje pribora za bojenje vrši se Nitro razređivačem.
Nijanse: Izrađuje se u 10 standardnih nijansi.

Lakovi
Poliuretanski dvokomponentni, završni, providni lak za nameštaj visokog sjaja. Isporučuje se sa 98% sjaja, takozvani klavirski sjaj. Poseduje odličnu mehaničku otpornost i otporna je na razređivače i sredstva za čišćenje.
Postoje još 30%, 60% i 80% sjaj.

Dvokomponentni lak za parketna poliuretanskoj bazi namenjen za drvene podove. Kada se nanese daje jednu veoma sjajnu i bleštavu površinu sa veoma dobrim mehaničkim svojstvima. Veoma je tvrd, tako da izdržava trenje i ne puca a istovremeno ima i veliku elastičnost. Veoma je otporan na
hemijske uticaje, a ne škode mu tečnosti za čišćenje. Zadržava sjaj tokom dugog niza godina.
Odnos mešanja: 1A: 1B

Korpa je prazna.